Koncert

"KDYŽ NA SÁLE SPUSTÍ BASA ANEB PERLY ČESKÉ OPERETKY“

Pátek 24. 9. 2021 - 18:00

Projekt, určený především starší generaci spojil Taneční a swingový orchestr Bedřicha Pukovce pod taktovkou Zdeňka Pukovce a doktora Pavla Hanzelku. Koncert s velkým tanečním orchestrem připomene prvorepublikovou atmosféru. Návštěvníci si mohou zatančit, zazpívat a zavzpomínat na zlatou éru české operetky jako zvláštní odnože operetního žánru, která vynikala vysokým stupněm melodičnosti a taky snadnou zapamatovatelností řady svých písniček. Společně si připomeneme nejznámější šlágry Jaroslava Jankovce, Josefa Stelibského a Járy Beneše, třech největších a nejslavnějších hudebních skladatelů tohoto období. Akce se uskuteční v sále MKC Fulnek. Vstupné: 120,- Kč. Vstupenky zakoupíte od 8. září v MKCF (724 802 262)a MIC Funek (tel. 556 770 887).

Vhodné pro: 
Všechny
Předprodej vstupenek: 
MKC Fulnek, 601 563 112, Palackého 305
beseda

ALENA MORNŠTAJNOVÁ

Středa 15. 9. 2021 - 17:00

Srdečně zveme veřejnost na besedu a autogramiádu s jednou z nejprodávanějších českých autorek současnosti, spisovatelkou Alenou Mornštajnovou. Alena Mornštajnová je původní profesí překladatelka a učitelka angličtiny. Žije ve Valašském Meziříčí. Do povědomí čtenářů se zapsala prvotinou Slepá mapa (2013). Je autorkou dalších románů Hotýlek, Hana, Tiché roky a dětské knihy Strašidýlko Stráša. Její zatím poslední knihou je román Listopád, který vyšel v dubnu letošního roku a pojednává o tom, co by se mohlo stát, kdyby vláda komunistů v roce 1989 neskončila a státy na východě a ve středu Evropy by zůstaly nadále pod vlivem Sovětského svazu. Je to dramatický příběh obyčejné rodiny, kterou velké dějiny jedné listopadové noci rozdělí a postaví proti sobě. Nenechte si ujít setkání s autorkou, kde se dozvíte o tom, jak tvoří, o jejích románech, zejména o novince Listopád a další zajímavosti z jejího života. Vstupné: 100,- kč. Vstupenky zakoupíte od 5.8. v knihovně Komenského.

Vhodné pro: 
Všechny
cestovatelská přednáška

Jiří Mára - Tajuplná Afrika

Středa 8. 9. 2021 - 18:00

Komenského knihovna vás srdečně zve na přednášku spisovatele a cestovatele, autora dokumentárních filmů z různých koutů světa Jiřího Máry Tajuplná Afrika. Čeká nás 90 minut poutavého vyprávění, promítání fotografií a krátkých ukázek z jeho dokumentárních filmů. Na závěr přednášky bude prostor na dotazy návštěvníků. Přednáška se uskuteční v salónku Knurrova paláce

Nejdobrodružnější expedicí rodiny Márových se stala výprava do čtyř států v jižní části Afriky: JAR, Namibie, Botswany a Zimbabwe. Při projekci fotografií a filmových záběrů se dozvíte, jak se dá neznámými končinami černého kontinentu cestovat na vlastní pěst – terénním autem divočinou i pouští a přitom spát ve stanech. Navštívíme Kapské Město i hliněnou vesnici tradičně žijících Himbů. Budeme stát tváří v tvář divokým zvířatům, zatají se nám dech ve sloním obklíčení a přežijeme i kousnutí šestimetrovým hadem. Podíváme se na největší písečné duny světa i hřmící masy Viktoriiných vodopádů.

Vstupné 50,- Kč. Vstupenky zakoupíte od 5.8. v Komenského knihovně.

Vhodné pro: 
Všechny
prázdninové dobrodružství se soutěží

ZAPOJ SE DO ODHALENÍ

Čtvrtek 1. 7. 2021 - 15:00 - Čtvrtek 30. 9. 2021 - 23:00

Více informací o prázdninovém dobrodružství se soutěží se dozvíš na ⬇️

https://www.kulturafulnek.cz/

Vhodné pro: 
Všechny

Město FulnekComenius FulnekMěsto FulnekMIC FulnekFulnečka klub

Facebook města Fulneku   Facebook MKCF