kino

Myši patří do nebe a Kurz manželské touhy

Pátek 1. 4. 2022 - 16:30

Nene, není to apríl. 1. dubna nás čeká naše tradiční filmování a slibujeme, že potěšíme malé i velké. Naši nejmenší filmoví fanoušci se mohou těšit na krásnou českou animovanou pohádku Myši patří do nebe. O myšce Šupito, která sice přesvědčuje o tom, že je odvážná, ale ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem mihne. Pro dospělé máme českou filmovou novinku Kurz manželské touhy o návratu vášně a touhy do partnerství s hvězdným obsazením. Hrají Vojtěch Kotek, Jiří Bartoška, Lenka Vlasáková, Stanislav Majer, Šárka Vaculíková, Ondřej Bauer, Josef Polášek, Eva Leinweberová a další.

Myši patří do nebe od 16:30 hod. vstupné 50,- kč

Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Jejím toužebným přáním je být stejně statečná jako její tatínek. Ten se dokázal s nasazením vlastního života postavit děsivému lišákovi Tlamounovi, postrachu celého lesa. Boj sice nevyhrál, stal se ale obdivovaným hrdinou myšího společenství. Šupito chce všem dokázat, že odvaha je dědičná. Snaží se zopakovat jeho legendární kousek - vytrhnout pár chlupů z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího mladého lišáka Bělobřicha. Vše se nakonec semele trochu jinak, než si malá myška představovala. Lišák se nečekaně probudí a honička končí nešťastně pro oba dva. Šupito i Bělobřich se dostanou do zvířecího nebe. Při pokusu vyhnout se vstupní očistné koupeli v nebeských lázních na sebe myška i lišák opět natrefí a díky společné nelibosti k mytí jsou přinuceni pokračovat v cestě společně. Putují po nebeských atrakcích i fantaskních zákoutích, zažívají nejrůznější dobrodružství i nečekaná setkání a navzájem se poznávají. Šupito je na Bělobřicha nejdřív pořádně naštvaná, ale postupně si uvědomuje, že je jiný než ostatní tolik nenáviděné lišky. Na cestě nebem musí oba společně zdolat různé nástrahy, splnit úkoly a překonat překážky. Vznikne mezi nimi podivuhodné přátelství a na konci jejich putování na ně čeká velké překvapení.

Kurz manželské touhy 19:00 hod. vstupné 100, kč.

Sledujeme pět manželských párů, kteří si přejí navrátit touhu a vášeň do svých životů. Přijíždějí na kurz ambiciózního párového terapeuta do luxusního resortu, který vlastní sympatický majitel zvaný Mech (Jiří Bartoška). Duchovní guru Mazel (Vojtěch Kotek) razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné, tzv. metodě pevného objetí. Hlavní hrdinka, půvabná a křehká žena středního věku Helena (Lenka Vlasáková), tak dlouho čelí výčitkám svého manžela Bedřicha (Stanislav Majer), že tiskne málo, až ho jednou obejme nebezpečně pevně.

Vhodné pro: 
Všechny
Zbigniew Jan Czendlik

TALKSHOW POSTEL, HOSPODA, KOSTEL

Pondělí 4. 4. 2022 - 18:00

Postel, hospoda, kostel Ne, nebojte, to si nemusíte vybrat. To je název talk show Zbigniewa Jana Czendlika, známého římskokatolického kněze, kterého všichni dobře znáte. Můžete se opět těšit na spousty vtipných i nových historek z jeho života podané humorem jemu vlastním. V průběhu 90 minut se tak kromě jiného dotýká problematiky současného světa, se svým pohledem na věc se s diváky rád otevřeně podělí. Vstupné 200 korun. Vstupenky zakoupíte od 15. února online, nebo v MIC Fulnek. Zbigniew Jan Czendlik (1964), řečený Zibi, je římskokatolický kněz polské národnosti působící v České republice a od roku 1992 děkan lanškrounský. Je mediálně známý zejména díky přátelským vztahům s řadou osobností z oblasti kultury, šoubyznysu a sportu. Působí rovněž jako moderátor, např. v pořadu České televize Uchem Jehly (2011) nebo Českého rozhlasu 2 Jak to vidí (2015). Rád sportuje, dříve hrával fotbal, nyní se věnuje golfu, občas si zahraje tenis nebo zalyžuje. Aktivně se podílí na charitativních a sociálních projektech různého typu, za účelem podpory seniorů či dětí s hen-dikepem. Je patronem psího útulku. V říjnu 2016 vyšla kniha Zbigniewa Czendlika a Markéty Za-hradníkové se stejnojmenným názvem Postel hospoda kostel, za níž obdrželi cenu čtenářů v rámci soutěže Magnesia litera 2017. V roce 2018 vyšel polský překlad knihy Bóg nie jest automatem do kawy. Koncem roku 2018 se na trhu objevila kniha s přepisy rozhovorů s několika českými osobnostmi z pořadu Uchem jehly, jehož je Zbigniew moderátorem. Nese název Uchem jehly: Zbigniew Czendlik a jeho hos-té. V roce 2020 pak její 2. díl. A do třetice vyšla na podzim 2019 kniha Farská kuchařka, jíž je spoluautorem. V roce 2021 si zahrál po boku Bolka Polívky roli faráře ve filmu Gump-pes, který naučil lidi žít. Součástí pořadu je autogramiáda těchto knih.

 

vstupenky zakoupíte zde

Vhodné pro: 
Všechny
akce pro děti

VELIKONOČNÍ POKLAD

Čtvrtek 14. 4. 2022 - 15:00

Velikonoční zajíček schoval kupu vajíček, kdo je najde, ten je má, úkol ti však za ně dá.
Hledání zatoulaných vajíček pro všechny holky a kluky se uskuteční v zahradě MKCF. A pozor! Na spousty hodných dětiček se těší i oblíbený mazlíček.

Vhodné pro: 
Všechny
nový termín

Koncert chlapeckého sboru BONI PUERI

Pátek 22. 4. 2022 - 17:00

O tom, že je to náhradní termín z prosince 2021, víte. To, že jsou skvělí a neskutečně talentovaní, víte také. A my si myslíme, že po Velikonocích přijde jejich koncert víc než vhod. Bude to prostě pohlazení po duši a krásný kulturní zážitek v jednom. Chlapecký sbor Boni Pueri se vám představí 22. dubna od 17 hodin v kostele sv. Josefa. Vstupné 200 korun. Vstupenky zakoupíte online, nebo v MIC Fulnek (původní zůstávají v platnosti).

 Český chlapecký sbor BONI PUERI byl založen v roce 1982. Patří k nejvýznamnějším evropským hudebním tělesům. Svým názvem se hlásí ke sboru, který působil od 13. století při Chrámu sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Dvěstěčlenný sbor, kde zpívají chlapci od 4 – 19 let, dosud absolvoval více než 4000 samostatných koncertů po Japonsku, Kanadě, USA, Jižní Koreji, Hong Kongu, Číně a celé Evropě. Boni Pueri vystupují také při významných státních příležitostech a na světových sympoziích (mj. předávání státního vyznamenání Siru Nicholasi Wintonovi, státní návštěva prezidenta SRN Joachima Gaucka, prezidentky Jižní Koreje, rakouského prezidenta Heinze Fischera, čínského prezidenta Si Ťin-Pchinga nebo královny matky Bhútánského království). Svými výkony neustále ohromují návštěvníky po celém světě. 

 

 

vstupenky zakoupíte zde 

 

Vhodné pro: 
Všechny

Uzavření restaurace MKCF

Sobota 30. 4. 2022 - 12:50 - Úterý 31. 5. 2022 - 23:50
Vážení a milí, zkusili jsme to, snažili jsme se, dělali možné i nemožné, ale nejde to.
Proto jsme se rozhodli restauraci MKCF (včetně rozvozu) od 1.5.2022 uzavřít.
O jejím dalším osudu vás budeme informovat.
My ovšem nekončíme, ba naopak...chceme, ať je vám u nás dobře, ať se cítíte fajn, bavíte se a užíváte si smíchu, radosti, hudby, tance a kultury jako takové.
Těšíme se na vás při kulturních akcích a věřte, že jich chystáme víc než dost!!!
Děkujeme vám za přízeň a nezapomeňte #bezvasTonejde

Město FulnekComenius FulnekMěsto FulnekMIC FulnekFulnečka klub

Facebook města Fulneku   Facebook MKCF